Arbitrage
Arbitrage 

De arbitrage wordt op Overbos geregeld door de arbitrage-commissie. Deze bestaat uit 7 mensen: Rob Bos, Paul Hergarden en Richard de Jong (opleiding en CS+), Jeanne Pelser, Marcel Velzeboer, Monique Slotemaker (planning scheidsrechters) en Koen Vincken (hoofd arbitrage en planning).

Scheidsrechters zijn voor Overbos belangrijk. Elke wedstrijd die gespeeld wordt, hoort namelijk gefloten te worden door twee scheidsrechters die zich onafhankelijk kunnen opstellen en kennis hebben van de spelregels. En iedereen, van speler tot publiek, waardeert het enorm wanneer een wedstrijd goed gefloten wordt.

Overbos is een vereniging die opleiding en begeleiding hoog in het vaandel heeft staan. Zo loopt de club voorop met de CS+ opleiding. Daarnaast worden alle jeugdleden vanaf 15 jaar verplicht gesteld om mee te doen aan de E-learning module van de KNHB om de scheidsrechterkaart te halen. Als de kaart gehaald is, worden beginnelingen ondersteund bij hun eerste wedstrijd. Soms gebeurt dit zelfs met headphones. Ook ouders mogen een kaart halen!

Eén van de grotere problemen is het vinden van voldoende scheidsrechters, met name op de zaterdag. Daarom wordt van elk (senioren)team verwacht dat ze minstens 7 scheidsrechters leveren om op zaterdag te fluiten.

Elk seizoen worden enkele van de betere scheidsrechters opgeleid tot CS+ scheidsrechter. Die zijn dan geschikt om de moeilijkere eerstelijns teams te fluiten, van MC1 t/m (oefen)wedstrijden van H1. Je kunt je hier ook voor opgeven als je dat zelf leuk vindt.

Daarnaast is er elk jaar een opfriscursus (ook voor zaalhockey) en worden er avonden georganiseerd met externe sprekers.

Voor meer informatie kun je altijd bij de arbitrage-commissie terecht via het algemene mailadres [email protected]

De commissie kan ook altijd wel mensen gebruiken die willen meehelpen. Ook daarvoor kun je bij ons terecht. Dat kan inplannen zijn, maar ook begeleiden van beginnelingen.

 

Hoofdsponsor
Subsponsoren
Sponsoren
Agenda
Statistieken
woensdag 23 mei 2018
Aantal leden (info) 1026
Nu online 110
Leden met @ 99,8%
SMS Bereik (teams) 83,5%
Buienradar
Tweets