Club historie
Club historie 
BHC Overbos is een hockeyvereniging, ontstaan in 1991 uit de fusie van de Beverwijkse hockeyclubs Eechtrop (1940) en Scheybeeck (1943).

Scheybeeck had zijn velden aan de Parallelweg in Beverwijk, op de plaats waar nu de Makro staat. Het complex van Eechtrop was gelegen aan de Van Loenenlaan. Die locatie werd ook gebruikt om de nieuwe fusieclub Overbos te huisvesten. Het complex bestond uit 1 kunstgrasveld en 3 grasvelden. De gemeente Beverwijk die op de fusie had aangedrongen, zorgde voor de financiële middelen om het clubhuis uit te breiden en om 2 grasvelden om te bouwen naar 2 kunstgrasvelden. De kersverse club had dus de beschikking over een riant complex van een groot, modern clubhuis, 3 kunstgrasvelden en 1 grasveld. Later is op verzoek van de gemeente het grasveld ingeleverd voor de aanleg van een vijver naast de Beverwijkse Sporthal. Tóen was dat geen probleem gezien het aantal leden.
 
Na de fusie bestond de vereniging uit ruim 400 leden, waarbij met name de jeugdafdeling vrij klein was. Inmiddels is Overbos uitgegroeid tot een grote vereniging bestaande uit meer dan 1000 leden, waarvan ongeveer 750 jeugdleden. Door deze groei is het aantal velden te beperkt geworden voor het afwerken van de jeugdcompetitie en trainingen. Om die reden is de vereniging al geruime tijd bezig een locatie te vinden voor een 4e kunstgrasveld.
 

Hoofdsponsor
Subsponsoren
Sponsoren
Agenda
Statistieken
woensdag 23 mei 2018
Aantal leden (info) 1026
Nu online 86
Leden met @ 99,8%
SMS Bereik (teams) 83,5%
Buienradar
Tweets