G-hockey
G-hockey 

ALGEMENE INFORMATIE G-HOCKEY

In september 2012 is BHC Overbos gestart met  G-hockey.

VOOR WIE:

G-hockey is bedoeld voor kinderen vanaf 8  jaar met een niet rolstoelafhankelijke beperking, die van dien aard is, dat zij niet mee kunnen doen met hun leeftijdsgenootjes binnen het reguliere hockey. 

WANNEER:

Iedere woensdag van 17.00 tot 18.00 uur en iedere zaterdag van 12.00 tot 13.00 uur trainen we onder leiding van enthousiaste Overbos trainers. We beginnen met de warming-up en daarna gaan we oefeningen doen, zoals overspelen, slalom, verdedigen, pushen en nog veel meer.   Er is voor deze tijden gekozen, omdat er dan veel jeugd op de club aanwezig is. Dat komt de integratie ten goede. Na de training op zaterdag  is het clubhuis geopend zodat de kinderen samen nog wat kunnen drinken en na praten, samen met ouders, begeleiders, trainers en overige leden van de club.

COMPETITIE:

In september 2013 zijn wij gestart met het spelen van G-competitie. Wedstrijden kunnen worden gespeeld als de spelers een bepaald niveau hebben, zodat zij  op een veilige en plezierige manier kunnen hockeyen. Wij spelen 6-tal hockey op een ┬╝ veld. Er zijn voor de G-hockey extra spelregels toegevoegd om de veiligheid van de spelers te waarborgen. Wij spelen af en toe een oefenpartijtje tegen een ander team van Overbos, of tegen een G-team van een hockeyclub uit de directe omgeving. Daarnaast doe we mee met toernooien bij ander clubs.  

OPLEDING:   

Het G-team heeft via de KNHB G-worshops gevolgd, gegeven door Tischa Neve. Enthousiasme en hockeykennis zijn belangrijk voor een goede G-begeleider, maar daarnaast is het van essentieel belang dat de begeleiders kennis hebben van de verschillende kinderen waar zij mee omgaan. De trainers zijn onderricht over de achtergronden van de beperkingen of handicaps en hebben advies gekregen hoe met deze kinderen om te gaan.                                                                

OUDERS:

Ouders spelen een belangrijke rol  bij het inlichten van de trainer over de medische situatie van hun kind, zodat daar bij de trainingen rekening mee kan worden gehouden. Daarnaast staan zij als vaste supporters langs de lijn om de spelers aan te moedigen en verwachten we van de ouders dat zij de kinderen rijden bij toernooien en uitwedstrijden.

LIDMAATSCHAP

Nieuwe leden zijn van harte welkom! Geïnteresseerde spelers mogen eerst drie keer mee komen doen, om te kijken of ze hockey leuk vinden.

Alle G-hockeyers die deelnemen aan activiteiten (trainingen, wedstrijden, toernooien, etc.) georganiseerd door de KNHB of haar verenigingen, zijn automatisch lid van de KNHB en daardoor  vallen zij ook onder de door de vereniging afgesloten verzekering voor haar leden.

Informatie/vragen          : [email protected]   t.a.v. Marleen van Batum of Anne Klappe

Lid worden                           : via de site www.bhcoverbos.nl LIDMAATSCHAP - INSCHRIJVEN

                                                      

Hoofdsponsor
Subsponsoren
Sponsoren
Agenda
Statistieken
woensdag 23 mei 2018
Aantal leden (info) 1026
Nu online 66
Leden met @ 99,8%
SMS Bereik (teams) 83,5%
Buienradar
Tweets