Zaalhockey
Zaalhockey 

Informatie zaalhockey BHC Overbos

 

 

Op deze pagina vind je algemene informatie over het zaalhockey bij BHC Overbos. Het trainingsschema en verdere informatie wordt bekendgemaakt op de start pagina van Overbos.

 

De afgelopen jaren heeft het zaalhockey bij BHC Overbos een enorme groei doorgemaakt. Zaalhockey is een leuke afwisseling in de winter en ook zeer leerzaam. De handelingssnelheid, techniek en tactiek gaan in deze periode enorm vooruit en dit kan dan weer op het veld gebruikt worden. Er wordt ook wel gezegd dat zaalhockey de beste voorbereiding op de 2e seizoenshelft is.

De zaalcommissie bij Overbos is onderverdeeld in de 2 onderdelen: de Jeugd en de Senioren.

 

Jeugd:

Noella Coster
Miranda Kolthof-Beentjes

Bert Mom

Ardo Osinga

 

Senioren:

Marjolein van den Berg

 

Wedstrijden

Het zaalhockey seizoen loopt van december tot februari, en start meestal in de eerste week van december.De jeugdteams kunnen op zaterdag of zondag worden ingedeeld om de wedstrijden te spelen. De senioren spelen op zondag. Ieder team speelt ongeveer 5 weekenden en per keer worden er 2 wedstrijden gespeeld. Elk team wordt ook ingedeeld om zaaldienst te draaien.

Het wedstrijdschema en de indeling m.b.t. zaaldienst wordt in november bekend gemaakt.

 

Trainingen

Alle jeugdteams trainen een aantal keer in de zaal. Het trainingsschema wordt ruim voor de start van het zaalseizoen bekend gemaakt. Het schema is dan te vinden op de website van Overbos. Teams kunnen indien ze dit wensen zelf meer trainen, dit dient zelf geregeld en betaald te worden. Jeugdteams kunnen onderling ook trainingen ruilen dit dient altijd doorgegeven te worden aan de zaalcommissie. Het streven van de zaalcommissie is om de lijnteams 7 keer te laten trainen en de breedte teams 5 keer (afhankelijk van beschikbaarheid in de zaal).

Senioren dienen zelf hun trainingsuren te regelen en te betalen.

 

 

Informatieavond trainers en coaches

Voor alle trainers en coaches en geïnteresseerde ouders wordt een informatieavond gehouden waarin alle zaken rondom zaalhockey worden besproken. Het eerste deel van de presentatie gaat over de organisatie, trainingen, digitale wedstrijdformulier (DWF), zaaldienst etc. Het tweede deel gaat over techniek en tactiek bij zaalhockey. Op deze avond worden ook de materialen (zaalhockeyballen en zaalhoezen) uitgereikt aan de coaches. Let op! Deze spullen zijn te leen en dienen aan het einde van het zaalseizoen weer ingeleverd te worden. Datum wordt via de website bekend gemaakt.

 

Scheidsrechters en opfrissingscursus zaalhockey

Elk team dient zelf scheidsrechters te regelen voor de wedstrijden. Bij aanmelding van het team bij de zaalcommissie moet al duidelijk zijn wie de wedstrijden gedurende de zaalcompetitie zal gaan fluiten. Iedereen met een geldige scheidsrechterskaart kan fluiten in de zaal. De arbitrage commissie biedt de mogelijkheid om iedereen die geen kaart heeft deze te laten halen, hiervoor is GEEN hockeyervaring vereist. Aanmelden kan bij [email protected].

 

Iedereen die een scheidsrechterskaart heeft behaald heeft ook de regels van het zaalhockey geleerd. Het kan zijn dat het geheugen even opgefrist dient te worden of dat je helemaal up-to-date wil zijn voor het zaalseizoen.  Dan organiseert de arbitragecommissie voor alle scheidsrechters een avond waar de zaalregels nogmaals worden uitgelegd en waar je al jouw vragen over arbitrage kunt stellen. Datum wordt via de website bekend gemaakt.

 

Zaalleiding

Elk team heeft minimaal 1 keer zaaldienst. Tijdens de zaaldienst is het team dat dienst heeft verantwoordelijk voor de zaal. De coach dient 2 personen aan te stellen (ouders/volwassenen) die gedurende de zaaldienst de wedstrijdtafel bemannen.

 

Zaalleiding, hoe zat het ook al weer?

Niet alleen bijgevoegde tekst geeft antwoord op die vraag, maar ook het volgende filmpje: 

http://youtu.be/k2c_JLcVB18

Als zaalleiding ben je verantwoordelijk voor de speellocatie, het wedstrijdverloop en het toezien op het invullen van het DWF (digitale wedstrijd formulier).

Elk onderwerp komt ook in een apart filmpje aan bod met meer informatie:

Speellocatie: http://youtu.be/OqgzHDF2Xmo

Het wedstrijdverloop: http://youtu.be/yCP4g14N-zE

Het DWF: De teams zijn zelf verantwoordelijk voor het invullen van het DWF. Als zaalleiding zie je er op toe dat het invullen ook daadwerkelijk gebeurt.

Bent jebinnenkort zaalleider? Bekijk de filmpjes en je bent goed voorbereid.

 

Uitrusting

Voor het spelen van zaalhockey is een zaalstick noodzakelijk (veldsticks zijn niet toegestaan). Zaalschoenen zijn ook nodig, deze mogen geen zwarte zool hebben. Het hebben van een zaalhandschoen wordt sterk aanbevolen! Keepers krijgen daarnaast nog zaalhoezen en plastic gespen.

 

Contributie

Voor het zaalhockey dient een aparte contributie betaald te worden. Voor de contributie verwijzen we je graag naar de contributie pagina elders op de site. Lijnteams betalen een andere contributie dan breedte teams i.v.m. het verschil in trainingsuren. Deze contributie wordt op de gebruikelijke manier geïnd.

De senioren betalen per team de contributie van de KNHB. 

 

Aanmelden

Het aanmelden van het team kan door de coach/begeleidend ouder gedaan worden bij de zaalcommissie. De deadlines worden gecommuniceerd per e-mail (september). Voorwaarden voor aanmelden zijn:

-voldoende aantal spelers (vermeld bij de aanmelding welke spelers er wel en niet mee doen

-voldoende aantal scheidsrechters

 

Afmelden

Indien er spelers zijn van teams die niet mee (willen/kunnen) doen aan het zaalhockey, ontvangen wij graag een e-mail met afbericht. Dit zal in de administratie verwerkt worden zodat er geen contributie wordt betaald.


 

Handige links

https://twitter.com/zaalhockey

www.knhb.nl > Competities & Disciplines > Zaalhockey

http://youtu.be/jsVETZOik7c Zaalhockey regels uitgelegd (met dank aan HV Weert)

 

Bestanden


Zaalregelement

Instructie zaalleiding

Instructies teambegeleider en coach

Belangrijkste verschillen veld- en zaalhockey

Zaalinformatie boek Noord-Holland

 

 

Zaalcommissie BHC Overbos

[email protected]

 

 

Hoofdsponsor
Subsponsoren
Sponsoren
Agenda
Statistieken
woensdag 23 mei 2018
Aantal leden (info) 1026
Nu online 52
Leden met @ 99,8%
SMS Bereik (teams) 83,5%
Buienradar
Tweets