FAQ - Veelgestelde vragen

Klik voor meer informatie over de betreffende categorie
  Algemene clubinformatie  Aantal vragen: 4
 Accommodatie  Aantal vragen: 7
 Clubkaart  Aantal vragen: 13
 Coronamaatregelen  Aantal vragen: 24
 Gedragsregels  Aantal vragen: 2
 Vertrouwenscommissie  Aantal vragen: 1
 Website / LISATeam / App / Sociale media  Aantal vragen: 13

Mist u informatie hier? Mail ons op [email protected]

Coronamaatregelen
1. Waar kan ik alle huidige regels vinden? 
De huidige regels vind je op de pagina met hygiëneregels. Borden en affiches op het sportcomplex hebben een QR-code waarmee je eenvoudig deze regels op je telefoon kunt inzien. 
2. Hoe wordt het Coronabeleid bepaald? 
Het Coronabeleid is gebaseerd op de op enig moment geldende beperkingen voor onze sportaccommodatie, zoals bepaald door de overheid en de gemeente Beverwijk. Daarnaast dienen wij te voldoen aan het NOC*NSF sportprotocol alsook het protocol van Koninklijke Horeca Nederland. Binnen de mogelijkheden die deze regels en protocollen ons bieden bepaalt het bestuur het beleid. 
3. Is het beleid van BHC Overbos hetzelfde als van andere hockeyverenigingen in de regio? 
Alle verenigingen dienen aan dezelfde regels en protocollen te voldoen. Deze kunnen echter per gemeente verschillen. Daarnaast is de situatie bij elke vereniging anders (denk aan lokatie, hoeveelheid ruimte, aantal bezoekers) en stemt elke vereniging het beleid daarop af. De basisregels zullen bij alle verenigingen in principe hetzelfde zijn. 
4. Mogen supporters, vrienden en ouders op het terrein aanwezig zijn? 
Met ingang van 29 september zijn bezoekers niet toegestaan, met uitzondering van ouders/verzorgers die de rijdienst verzorgen van teams die bij BHC Overbos hun uitwedstrijd spelen.

Alle bezoekers van onze sportaccommodatie dienen alle dan geldende gezondheidsvragen met nee hebben beantwoord. Personen van 18 jaar en ouder die niet tot hetzelfde huishouden behoren houden 1,5 meter afstand van elkaar. De met linten gemarkeerde zones bij dug-outs zijn niet toegankelijk en dienen vrijgehouden te worden. Tafels, stoelen en banken laat je op de aangewezen plek staan.
 
5. Wanneer mag ik niet naar BHC Overbos (als speler, als toeschouwer, als vrijwilliger)? 
  1. als je geen speler bent, geen teamondersteunende functie hebt en geen ouder/verzorger bent met rijdienst voor het bij BHC Overbos spelende team; 
  2. als je positief getest bent – tevens meld je dit direct bij coach en teammanager;
  3. als je klachten hebt die op Corona kunnen wijzen;
  4. als je korter dan 10 dagen geleden in een oranje/rood gebied bent geweest;
  5. als je getest bent maar de uitslag nog niet weet;
  6. als je de afgelopen 10 dagen langer dan 15 minuten in contact bent geweest met iemand die Corona-positief is getest.
Bij elk bezoek aan onze sportaccommodatie neem je de dan geldende gezondheidsvragen door zoals deze op de borden, flyers en TV-schermen worden getoond. Heb je één of meer van die vragen met ja beantwoord, dan heb je geen toegang tot het sportcomplex.
 
6. Moet ik mijn bezoek registreren? 
  1. wij verzoeken personen van 13 jaar en ouder hun bezoek na het met nee beantwoord te hebben van alle dan geldende gezondheidsvragen te registreren via bhcoverbos.nl/registratie.
  2. registratie geldt per dag dat je de sportaccommodatie bezoekt;
  3. je kunt jezelf tot en met 2 dagen vooruit registreren, als lid/vrijwilliger met jouw lidnummer en wachtwoord of als bezoeker;
  4. op diverse plaatsen op het sportcomplex hangt een bord c.q. flyer met de gezondheidsvragen en een QR-code waarmee het registratieformulier op een telefoon kan worden geopend en ingevuld. 
 
10. Is het clubhuis open? 
Tijdens trainingen en wedstrijden zal het clubhuis open zijn, met uitzondering van bar en koepel.  
11. Kan ik in het clubhuis van het toilet gebruik maken? 
Je kunt gebruik maken van het toilet in de centrale hal. Mocht je moeten wachten dan houden personen van 18 jaar en ouder 1,5 meter afstand. Was nadat je van het toilet gebruik hebt gemaakt goed je handen en desinfesteer ze door gebruik te maken van de dispenser in de hal voor de toiletruimtes.  
12. Zijn de kleedkamers open? 
Alle kleedkamers zijn gesloten. Bondsscheidsrechters kunnen van de scheidsrechterskleedkamer gebruik maken.  
13. Zijn er beperkingen qua assortiment? 
Met ingang van 29 september is de bar gesloten.  
14. Kunnen we na onze wedstrijd in of rond het clubhuis iets drinken? 
De bar is gesloten. Alle teams worden verzocht om de accommodatie na hun wedstrijd te verlaten.  
20. Zijn er vanuit de KNHB richtlijnen voor de competitie? 
De KNHB heeft medio augustus op de pagina Hockeycompetitie en coronavirus informatie gepubliceerd voor spelers, scheidsrechters, begeleiders, toeschouwers en bestuurders. Hier vind je ook informatie over hoe te handelen in geval bij een persoon in het team een besmetting is geconstateerd, Deze informatie wordt regelmatig door de KNHB bijgewerkt.  
21. Waar kunnen we een teambespreking houden? 
Houdt een teambespreking zoveel mogelijk buiten of eerder op de dag online. Kleedkamers en BUKO-units zijn afgesloten en kunnen derhalve niet voor een teambespreking worden gebruikt. 
22. Wanneer mogen we het veld op als er op het veld waar wij moeten spelen een andere wedstrijd is gespeeld? 
Spelers en begeleiding verlaten na afloop van een training of wedstrijd zo snel mogelijk het veld en pas wanneer een team het veld verlaten heeft, kan een volgend team het veld betreden.
 
23. Hoe begroeten we onze tegenstander voorafgaand aan een wedstrijd? 
Begroet elkaar met gepaste afstand, loop langs elkaar en wens elkaar succes en een prettige wedstrijd. Schud geen handen, doe geen "shake hands", laat de yell voor aanvang van een wedstrijd achterwege en geef geen highfives. Als alternatief voor "shake hands" kun je de "stickie tik" doen. 
24. Wij hebben wisselende keepers, hoe gaan we om met de keepersmaterialen? 
Desinfecteer de keepersmaterialen na elke wedstrijd en training en schaf als team desinfectiemiddel aan en doe deze in de keeperstas, zodat je te allen tijde kunt desinfecteren.  
25. Mogen we bij een strafcorner maskers gebruiken? 
Ja, maskers mogen worden gebruikt. Wij raden aan om maskers na elk gebruik te desinfecteren. Spreek af dat een reservespeler na een strafcorner naar het doel loopt om maskers te desinfecteren en schaf als team desinfectiemiddel aan en doe deze in de keeperstas, zodat je te allen tijde kunt desinfecteren.  
26. Ik heb rijdienst, mag ik teamgenoten meenemen? 
Ja, houd er rekening mee dat het advies van NOC*NSF en KNHB is dat personen van 13 jaar en ouder uit verschillende huishoudens een mondkapje dragen. Zorg dat dit binnen het team voor iedereen duidelijk is, zodat je niet voor een verrassing komt te staan en mogelijk niet mee kunt naar een uitwedstrijd. Mocht je geen mondkapje hebben, je kunt in het clubhuis mondkapjes kopen (per 2 verpakt, één voor de heenreis en één  voor de terugreis).  
27. Kunnen we na de wedstrijd douchen en omkleden? 
Alle kleedkamers zijn gesloten en je kunt geen gebruik maken van douches.  
30. Wat zijn de richtlijnen voor scheidsrechters? 
Hiervoor verwijzen wij naar de door de KNHB gepubliceerde richtlijnen voor scheidsrechters.  
31. Kan ik een fluitje lenen als ik een wedstrijd moet fluiten? 
Neem zelf een fluitje mee als je een wedstrijd moet fluiten. De bar is gesloten, dus je kunt geen fluitje kopen.  
32. Moet de scheidsrechter afstand houden? 
Tijdens het spel hoeft de scheidsrechter geen 1,5 meter afstand te houden. Tijdens rustmomenten en buiten het veld houdt ook de scheidsrechter 1,5 meter afstand tot personen van 18 jaar en ouder die niet tot hetzelfde huishouden behoren. 
33. Wat kan de scheidsrechter doen als spelers zich niet aan de regels houden? 
Spelers die bewust richting een tegenstander hoesten of spugen, worden bestraft met
een rode kaart en worden definitief verwijderd. Spelers die op het veld hun neus ledigen of spugen krijgen een waarschuwing. Bij herhaling volgt een groene en daarna een gele kaart. Indien de coronaregels niet worden nageleefd mag de scheidsrechter besluiten om, bij het in gedrang komen van de veiligheid van hemzelf of van spelers, de wedstrijd te staken. De KNHB zal dit dan als een niet ordelijk verlopen wedstrijd behandelen.
 
40. Ik heb een vraag of suggestie, waar kan ik daarmee terecht? 
Voor vragen en suggesties kun je een bericht sturen naar [email protected].