Voorkom boetes met direct afronden Digitaal Wedstrijd Formulier!
De competitie is afgelopen weekend weer van start gegaan. Vast onderdeel na afloop van een wedstrijd is het digitaal wedstrijdformulier (DWF) invullen.

Het DWF dient op de wedstrijddag zelf te worden afgerond en verzonden.

Helaas worden diverse formulieren niet tijdig afgerond. In de praktijk bemerken we dat een scheidsrechter pas aan het eind van de dag accordeert, waardoor teams onnodig lang moeten wachten met afronden en het afronden regelmatig zelfs niet meer doen.

Zowel coaches als scheidsrechters krijgen tevoren een autorisatiecode (via mail/sms) zodat men bij het afronden niet per se van elkaar afhankelijk is. 
Ter voorkoming van fouten is het wenselijk dit direct samen te doen! 
Zo worden foutieve standen voorkomen. Let wel, de scheidsrechter heeft gelijk over de in te vullen stand. Een coach kan nog een opmerking plaatsen in het opmerkingenveld maar deze zal in de digitale automatische afhandeling bij de KNHB vermoedelijk niet worden opgemerkt.

Een onvolledig DWF leidt tot veel extra werk bij de wedstrijdsecretaris(sen) van de club. Een onmogelijke klus, omdat zowel met scheidsrechter als coaches contact opgenomen moet worden. Ook bij de KNHB leidt e.e.a. tot vertraging in verwerking standenmonitor.

De hockeybond adviseert derhalve het DWF direct na de wedstrijd af te ronden in het bijzijn van beide aanvoerders/coaches en de scheidsrechters. 

Ook gaat de hockeybond strenger controleren op het bijtijds invullen van DWF. 
Vanaf dit seizoen legt de KNHB administratieve boetes op van € 25,00 tot 
€ 75,00 per foutief wedstrijdformulier aan de vereniging die het formulier te laat afrondt.  

Afgelopen zaterdag waren wederom een aantal formulieren niet afgerond. Door tijdig ingrijpen van het wedstrijdsecretariaat heeft ons dit een behoorlijke boete bespaart maar ook veel tijd gekost.

Bij deze willen wij coaches, aanvoerders en scheidsrechters nadrukkelijk wijzen op de noodzaak van het direct afronden van de formulieren.

Vanaf heden zullen opgelegde boetes vanuit de KNHB door de club verhaald worden op die partij die de boete heeft veroorzaakt.

 
 

terug naar vorige scherm

Hoofdsponsor
Subsponsoren
Sponsoren
Agenda
Statistieken
woensdag 20 juni 2018
Aantal leden (info) 1037
Nu online 105
Leden met @ 99,8%
SMS Bereik (teams) 83,7%
Buienradar
Tweets