Scheidsrechter niveau's en begeleiding

Nieuws
Dinsdag 4-9
 
BHC Overbos gebruikt vijf niveau's om de ervaring van alle scheidsrechters vast te leggen. Vanaf 1e jaars B junioren wordt verwacht dat je slaagt voor het examen clubscheidsrechter en daarmee je scheidsrechter kaart haalt (eerder mag natuurlijk ook op eigen initiatief)

1 - Club Scheidsrechter +, dit zijn onze meest ervaren en ambitieuze scheidsrechters die soms ook voor de bond fluiten en geslaagd zijn voor de opleiding CS+
2 - Kandidaat Club Scheidsrechter +, dit zijn de meer ervaren en ambitieuze scheidsrechters die de opleiding CS+ volgen binnen de club
3 - Ervaren Club Scheidsrechter, dit zijn de club scheidsrechters met meerdere jaren ervaring die (zeer) regelmatig fluiten
4 - Club Scheidsrechter, dit zijn de club scheidsrechters die af en toe fluiten, maar zonder begeleiding actief zijn
5 - Nieuwe Onervaren Scheidsrechter, dit zijn leden die net  hun scheidsrechter kaart hebben behaald, nog geen wedstrijden hebben gefloten hebben of extra begeleiding nodig hebben of hebben gevraagd.

We hebben onze administratie afgelopen maanden bijgewerkt om zo goed mogelijk begeleiding te kunnen doen dit seizoen voor categorie 5 scheidsrechters. Daarbij hebben we de keuze gemaakt dat iedereen die voor 1-1-2017 zijn scheidsrechter kaart heeft behaald en minimaal 1 keer heeft gefloten afgelopen seizoenen naar categorie 4 is gepromoveerd. 

Iedereen in categorie 5 wordt  meegenomen op de lijst van te-begeleiden scheidsrechters, mocht je echter (ondanks dat je in categorie 4 of lager zit) graag begeleiding willen, laat het zo snel mogelijk aan mij of de arbitrage commissie weten, dan zorg ik ervoor dat je op de begeleidingslijst komt te staan. Niet wachten, want we willen graag snel ons begeleidingsprogramma starten en plannen. 

Ons doel is om het arbitrage niveau zo hoog mogelijk te krijgen en daarmee spel en plezier van al onze teams, tegenstanders maar vooral ook de scheidsrechter zelf te bevorderen.

Als je ambities hebt om bij de meest ervaren scheidsrechters te horen of voor de bond te gaan fluiten, dan kunnen we naar de mogelijkheden kijken om je op te nemen in het CS+ programma. Neem ook dan contact met ons op of schiet mij aan op de club.

Robin Santifort
Begeleiding Scheidsrechters
 
Arbitrage