Spelregel onder de loep - In het blok spelen

Nieuws
Zondag 2-12
 
Het is weer zaalhockeytijd. Een belangrijke spelsituatie. Spelen in het blok!

Als de verdedigende partij een goed blok zet, mag daar niet hard in worden gespeeld. Op de arbitrageavond van district Noord Holland is een duidelijke instructie gegeven. De verdedigende speler dient ten alle tijde goed beschermd te worden (en blessures dienen te worden voorkomen).

Dus bij het hard (roekeloos) spelen in het blok (zeker binnen 3m) volgt naast een vrije slag (of strafcorner als de overtreding in de cirkel wordt gemaakt) een persoonlijk straf! De speler met bal moet een andere weg kiezen.

Belangrijk voor scheidsrechters, coaches en spelers om te weten! Geef een persoonlijke straf en wees dus niet verbaast als een kaart gegeven wordt. Voor scheidsrechters goed om dat vooraf ook met elkaar te bespreken en de coaches hierop attent te maken.

Een goed blok is de stick (bijna) horizontaal op de grond met de speler achter de stick (rechterhand de stick vast en de stick ligt naar links). Als de stick naarbuiten wordt gedraaid (rechterhand en stick naar rechts) is geen sprake van een blok.

 
Arbitrage