Spelregels onder de loep: Wijzigingen per 1 aug 2019

Nieuws
Zondag 18-8
 
We zijn weer terug. Ook komend jaar weer spelregels onder de loep met natuurlijk als start de belangrijkste gewijzigde regels per 1 augustus 2019:

1. Competitie wedstrijden op een heel veld worden gespeeld in vier kwarten van 17 minuten en 30 seconden. Tussen de periode 1 en 2, 3 en 4 zit maximaal 2 minuten en tussen periode 2 en 3 maximaal 5 minuten, tenzij het veld gesproeid moet worden.

2. Een team mag bestaan uit 10 veldspelers en een volledig aangeklede keeper of uit 11 veldspelers. De mogelijkheid om te spelen met een veldspeler met de rechten van een keeper bestaat niet meer.

3. Een vrije slag voor de verdedigende partij mag nu overal vanuit de cirkel worden genomen.

4. Bij een vrije slag aan de rand van de cirkel moet iedere andere speler op minimaal 5 meter staan tenzij de nemer van de vrij slag besluit om hem direct te nemen, dan gelden de oude regels waarbij de verdedigers aan de rand van de cirkel de speler en bal mogen volgen zonder poging om de bal te spelen of het spel te beïnvloeden totdat de bal 5 meter heeft gerold of door een verdediger is aangeraakt.

5. Bij een uitspeel corner vervalt de regel dat de strafcorner ten einde is als de bal voor de 2e keer de cirkel verlaat. De normale regels van een strafcorner gelden nu dus ook bij een uitspeel corner.

Lees de nieuwe spelregels na in de update van de spelregels die op de knhb.nl site onder kenniscentrum - scheidsrechters - alles over de spelregels.
Let op! De spelregels in de Hockey.nl app zijn mogelijk nog niet van een update voorzien.
 
Arbitrage