Overbos zoekt assistent trainer/coach voor Dames 1

Nieuws
Vrijdag 20-9
 

 

Overbos is op zoek naar een (vervangende) assistent trainer/coach voor Dames 1. De beoogde assistent, Simon de Hoog, is helaas ziek en is voorlopig niet in staat om deze rol in te vullen. 

Dames 1 komt uit in de 1e klasse A en heeft torenhoge ambities. Na het geweldige resultaat van vorig hockeyseizoen (2e in de poule), wil het team er weer alles uithalen. Dit betekent dat ze 3x in de week trainen op een gloednieuw waterveld o.l.v. Maarten Bosman (hoofd trainer/coach).
 
Maarten wordt tijdens 1 training ondersteund door Ties van Roermund (trainer/coach van Dames 2) en tijdens wedstrijden door Monique Slotemaker (manager Dames 1). Maar de rol van assistent trainer/coach dient wel op korte termijn ingevuld moet gaan worden. 

Wat doet een assistent trainer/coach?
Je bent de 1e hulplijn van hoofdcoach Maarten en je bent bij alle trainingen en wedstrijden aanwezig. Je bent in staat om zelfstandig de training uit te voeren en ondersteunt Maarten bij het maken van tactische keuzes. Initiatief wordt gewaardeerd en je dient goed het overzicht te kunnen bewaren. Ervaring als (hockey)coach is een pre.

Wil je meer weten over hoe het gaat met Simon of over de (vervangende) rol als assistent trainer/coach? Neem dan contact op met Sophie de Bie via [email protected] of 06-53603024.

Simon vervangen?
Nee, dat is zeker niet de bedoeling: Overbos en Simon gaan namelijk al heel ver terug. Menig Overbosser kent "Siem” als coach van het succesvolle Dames 1 tussen 2000 en 2004 waarbij ze promoveerden naar de Overgangsklasse! Met speelsters als Marie-José, Marjolein, Monique, Noortje, Lisette etc. Wie kent ze niet? 
Voor deze periode heeft Simon ook Heren 1 gecoacht, en na Dames 1 kwam weer veel jeugd. Tussen 2005 en 2017 is hij altijd werkzaam geweest bij Strawberries, als trainer, coach, keeperstrainer en bestuurslid technische zaken. 
De liefde voor Overbos is nooit verdwenen zegt Simon altijd, daarom begon hij in 2017 weer als trainer van Dames 2, en er kwamen snel teams bij. Vorig seizoen startte Simon aan weer een nieuw avontuur als assistent van Maarten met Dames 1. Er werd een geweldige prestatie geleverd in de reguliere competitie en in de Silver Cup. Seizoen 2019/2020 begon voor Dames 1 en de staff veelbelovend met een strakke voorbereiding. Simon zei steeds: "Dit gaat goedkomen, Sop”, daarmee doelde hij op de resultaten van Dames 1 maar vooral ook op de samenwerking van de staff en de club. Want dat is misschien wel het belangrijkste: het moet goed voelen. En ik (Sop) weet als geen ander: samenwerken met Simon voelt goed want we begrijpen elkaar, dankzij onze gemeenschappelijke hobby: hockey! 

Namens de Overbosser ‘van toen’, ‘van nu’ en daartussenin wensen wij Simon, Marian, Ruben en Jochem veel sterkte toe en hopen elkaar weer snel (op of rond het veld) terug te zien.

 

 
Senioren

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws