• de zaalleiding beschikt over Bondsreglement 2018, zaalspelreglement 2016 en schadeformulier (zie verderop in dit bericht voor verwijzingen).

• de zaalleiding zorgt bij aanvang en aan het einde van het hockeyprogramma dat de balken neergelegd cq opgeruimd worden; de spelers van beide teams zijn verplicht hierbij hun medewerking te verlenen (bij jeugdwedstrijden eventueel ouders aanwijzen voor neerleggen cq opruimen van balken);
  • zorg voor overdracht van relevant informatie als je de zaaldienst van iemand overneemt of als iemand de zaaldienst van je overneemt.

Voor de wedstrijden geldt:
  • wedstrijden duren 2x 20 minuten met maximaal 5 minuten rust. Shake hands blijft achterwege;
  • de tijd gaat in op de vastgestelde aanvangstijd, ongeacht of beide teams en scheidsrechters speelklaar zijn;
  • de tijd blijft lopen, ook bij blessures, kaarten en strafballen;

Daarnaast ziet de zaalleiding ook toe op de uitrusting van de spelers en keepers, het invullen van het Digitaal Wedstrijdformulier (DWF), scheidsrechters en de wedstrijdduur. De zaalleiding neemt actie op geconstateerde onregelmatigheden zoals het te laat komen van een team.

Alle bovengenoemde informatie kun je nalezen in de Factsheet Zaalleiding. Kijk ter voorbereiding ook naar de 3 minuten durende video Zaalleiding, hierin worden de belangrijkste taken doorgenomen.