Spelregels onder de loep: Nieuwe regels 2020

Nieuws
Vrijdag 14-8
 
De oefenwedstrijden gaan weer beginnen. Ik heb de spelregels voor veldhockey komend seizoen doorgenomen. Je vindt deze op de KNHB site onder kenniscentrum - scheidsrechters - alles over de spelregels

De spelregels zijn nauwelijks gewijzigd. In bepaalde klassen mogen nu 17 spelers op het formulier worden gezet. Voor de teams op BHC Overbos gelden deze niet.
Bij 1e dames en 1e herenteams is een pauze van 10 minuten tussen kwart 2 en 3 toegestaan. Voor overige teams is dit 5 minuten. Tussen overige kwarten voor iedereen 2 minuten.

Er is wijziging die betrekking heeft op teambegeleiders die een groene kaart krijgen. Deze teambegeleiders dienen zich dan voor twee minuten buiten het speelveld te begeven en mogen niet coachen/verzorgen. Het team speelt voor 2 minuten met een speler minder. Vanaf dit seizoen heeft een groene kaart voor de teambegeleider dus consequenties!

Wij lichten ook dit jaar weer spelregels toe via dit item: Spelregels onder de loep. Graag horen wij hiervoor suggesties via [email protected]

namens de arbitragecommissie,
Robin Santifort
 
Arbitrage