Aanvullende Coronamaatregelen

Nieuws
Donderdag 10-9
 
Met het eerste competitieweekend achter de rug zouden we graag willen zeggen "we zijn er weer". Zowel op zaterdag als op zondag waren veel stralende gezichten te zien en werd er fanatiek gestreden om de punten. Dat is waar we, met velen op de achtergrond, de laatste weken keihard voor hebben gewerkt: Overbossers de mogelijkheid geven te hockeyen én de gezelligheid te ervaren.

Echter, we zijn er nog niet. Zowel op vrijdagavond, op zaterdag als op zondag blijkt te vaak dat aan het houden van 1,5 meter afstand niet wordt voldaan. Het houden van deze afstand is een door de overheid opgelegde maatregel en tot op heden heeft de overheid voor ons sportcomplex geen uitzondering gemaakt.

Het bestuur heeft daarom in samenspraak met de barcommissie besloten aanvullende maatregelen te nemen, welke ik hieronder graag samenvat. Deze maatregelen gaan per direct in.

Ik vertrouw erop dat eenieder het belang van naleving van de regels begrijpt. Dat is naast het voorkomen van verspreiding van het Coronavirus ook het met zijn allen kunnen blijven hockeyen. Lappen we dat aan onze laars, dan kan dat uiteindelijk betekenen dat iedereen zijn hockeystick een tijdje op kan bergen. Laat het zover niet komen!

Vrijdagavond
Hoe graag we ook een ouderwets bar-gezellige vrijdagavond zouden willen faciliteren, de beschikbare ruimte laat het simpelweg niet toe. Naast de al bestaande tijdslots kunnen vanaf heden maximaal 4 teams per tijdslot welkom worden geheten. De aanvoerders van de seniorenteams hebben het roulatieschema ontvangen en bij elk team staat in het trainingsschema op welke dagen wij deze teams van harte welkom heten om er desondanks een bar-gezellige vrijdagavond van te maken.

Zaterdag
Aan bezoekende teams gaan wij verzoeken om met niet meer dan 5 bezoekers per team naar onze sportaccommodatie te komen. Dit is een regel die al door diverse verenigingen wordt gehanteerd en het bestuur verzoekt alle jeugdteams om, waar mogelijk, ook met niet meer dan 5 bezoekers per team naar een uitwedstrijd te gaan. Op die manier helpen we elkaar.

Op dit moment is het nog redelijk goed weer en lukt het aardig om zoveel mogelijk buiten te blijven. Het is voor velen echter nog een automatisme om met een groep naar binnen te gaan en geen 1,5 meter afstand te houden. Wij verzoeken iedereen om zoveel mogelijk voor elkaar (dus niet met elkaar) iets te bestellen, zodat de wachtrij binnen zo kort mogelijk blijft. Houd er rekening mee dat als consumpties binnen worden gebruikt, dit alleen zittend is toegestaan en er een beperkt aantal zitplaatsen is. Probeer zoveel mogelijk na het kopen van consumpties weer naar buiten te gaan.

Zondag
Het beeld op zondag wisselt nogal, doch het was afgelopen zondag aan het einde van de dag te druk en teveel personen stonden te dicht op elkaar, waardoor uiteindelijk is besloten de bar eerder dan gepland te sluiten. Voor iedereen geldt ook buiten (of dat nu langs de lijn of op het terras is) dat 1,5 meter afstand dient te worden gehouden.

Het is uitspelende Overbos-teams niet langer toegestaan om na hun wedstrijd gezellig een borrel te komen doen. De ruimte is nodig voor teams die bij ons net hun wedstrijd hebben gespeeld. Uitspelende Overbos-teams kunnen uiteraard wel hun keeperstas terugbrengen, maar de keeper verlaat daarna het complex.

Algemeen
Voor de Gold Cup wedstrijd zijn rondom veld 4 markeringen aangebracht. De afstand tussen deze markeringen is, u raadt het misschien al, 1,5 meter. Maak hier gebruik van en spreek gerust anderen erop aan als ze te dichtbij komen staan. Voetjes op de pijlen, makkelijker kunnen we het niet maken!


 
Van de voorzitter