Overbos Dames1 nipt onderuit tegen Terriërs in eerste Gold Cup wedstrijd

Nieuws
Donderdag 10-9
 
Een uiteindelijk sterk spelend Dames1 van BHC Overbos, verloor de eerste Gold Cupwedstrijd van dit seizoen in de achtste minuut van de match. Daarna lukte het niet meer om gelijk te komen, al waren ze daar soms heel dichtbij.

Het hoofdveld van BHC Overbos – Makelaar Nieuwe Stijl Veld 4 -  was geheel coronaproef ingericht. Langs de hekken waren door de accomodatiecommissie om de anderhalve meter pijlen op de grond aangebracht om aan te geven dat daar een toeschouwer, of enkele toeschouwers uit hetzelfde huishouden, konden staan. Alle kijkers hadden zich bovendien vooraf moeten aanmelden en dat werd door spelers van Heren1 bij de entree van het hoofdveld gecontroleerd. 

Bij aanvang van de wedstrijd waren het de Terriërs – die in de promotieklasse spelen - die het snelle spel hadden en elkaar goed wisten te vinden. Het leek eersteklasser Overbos enigszins te verrassen en dat leverde soms chaotische momenten op. In zo’n situatie kreeg de ploeg uit Heiloo in de achtste minuut een strafcorner die via een schijnflats achter doelvrouw Fransje Boot verdween. 

Overbos werd daardoor wakker geschud, creëerde meerdere kansen maar wist gedurende de eerste helft niet goed aansluiting tussen de linies te maken. Een strafcorner – vlak voor rust – werd niet benut. 

Bij aanvang van het derde kwart leek er een ander Dames1 op het veld te staan. Overbos was duidelijk de bovenliggende partij, zette Terriërs goed onder druk en liet snel combinatiespel zien. 
Tijdens de gehele tweede helft hing de gelijkmaker in de lucht, het publiek voelde de spanning en had moeite zich in te houden. Vanwege de coronamaatregelen is luidruchtig aanmoedigen immers verboden. Ook in het vierde kwart speelden de Overbosdames sterk, maar de gelijkmaker viel helaas niet. 

Op de foto: Britt Scheerman neemt een inslag in het eerste kwart van de wedstrijd. 

 
Senioren