Winterhockey jeugd en trainingsschema

Nieuws
Dinsdag 17-11
 

Winterhockey jeugd bij Overbos

Vanwege de COVID-19 crisis is, naast zaalhockey, ook de door de KNHB geplande  midwinter competitie komen te vervallen. In tegenstelling tot wat we gewend zijn, betekent dit dus geen hockey gedurende 2,5 maand. Het bestuur is van mening dat sporten in deze bijzondere tijden juist erg belangrijk is en is voornemens om voor onze jeugdteams winterhockey aan te bieden in de periode 23 november tot 19 februari 2021. 

Wat zijn we van plan?

Voor de periode 23 november-19 februari (= start voorjaarsvakantie) wordt een aangepast trainingsschema opgesteld en gaan trainingen gewoon door, met een pauze in de kerstperiode van 19 december tot 4 januari.

Lijn- en opleidingsteams  trainen 2x per week en de andere jeugdteams trainen 1x per week. De trainingsdagen en tijdstippen zijn zoveel mogelijk hetzelfde als huidig trainingsschema. Bijna elk team behoudt zijn eigen trainer.

De puppies en kabouters hebben normaliter in deze periode geen training en dit zal ook gelden voor de komende winter. Voor de G-hockey is in overleg met de trainingscoördinator afgesproken dat er op zaterdag trainingen kunnen worden verzorgd.

Worden er wedstrijden gespeeld?

Er kunnen door teams onderlinge oefenwedstrijden (met Overbos teams) worden afgesproken. Deze dienen te worden aangemeld bij de lijncoördinator, die zorgt voor toewijzing van veld en aanmelding in LISA. Scheidsrechters en keuze thuis- en uittenue worden door de teams zelf geregeld. Wedstrijden kunnen uitsluitend worden gespeeld op zaterdag 12 december en zaterdag 16 januari.

Zijn er extra kosten verbonden?

Normaliter hebben jeugdspelers van Overbos de keuze tussen deelname aan zaalhockey (met aanvullende vergoeding) of een hockeyvrije periode. Door de maatregelen vanuit de Overheid zou er een hockeyvrije periode van ruim 14 weken bestaan en dat vinden we niet fijn.

Met dit initiatief wordt de mogelijkheid geboden om gedurende 12 weken extra hockey aan te bieden.  Daarvoor worden extra kosten gemaakt door het beschikbaar stellen van trainers (in totaal ruim 1.000 uur bij 1 trainer per team). Om dit mogelijk te maken stelt het bestuur de volgende bijdragen voor deelname vast:

§  Spelers van lijn- en of opleidingsteams (categorie ABCD) een bijdrage van € 22,50

§  Spelers van overige teams (categorie ABCDEF) een bijdrage van € 14,50

Iedereen ontvangt hiervoor een factuur. Hoewel deelname aan winterhockey jeugd vrijwillig is, gaan we ervanuit dat iedereen er zin in heeft. Indien geen deelname dan graag voor 23 november dit doorgeven aan de lijncoördinator ([email protected],[email protected], [email protected], [email protected])   

Indien door weersomstandigheden meer dan 50% van de trainingen komen te vervallen, zal restitutie plaatsvinden.

Wat gaan we doen als hockeycompetitie half januari wordt hervat?

Indien de KNHB de competitie half januari zal hervatten, dan zijn we goed voorbereid en hebben we in de periode tot de krokusvakantie voldoende trainingsmomenten ingepland. Als er voor alle breedte teams dan een tweede moment moet worden ingepland, zal dat plaatsvinden zonder extra kosten.

 
Jeugd Bijlage