Ben jij ons nieuwe bestuurslid senioren?

Nieuws
Zaterdag 29-5
 
Jíj bent ons nieuwe bestuurslid senioren.
Met jouw ongelooflijke passie voor hockey sta je midden in de club, tussen de jeugd, senioren, veteranen, je praat overal mee. 
Natuurlijk ligt je focus op de senioren in al hun leeftijdsgroepen maar je werkt nauw samen met de jeugd bij het opstellen van trainingsschema’s bijvoorbeeld. En bij de jeugdbrug; het voorbereiden van de tweedejaars A-jeugd op de overstap naar seniorenhockey. 

Het is een pittige en uitdagende bestuursfunctie waar je zeker een aantal uren per week aan kwijt bent. Daar staat veel tegenover. Niet alleen maak jij het voor honderden mensen mogelijk dat ze hun favoriete sport kunnen spelen, je wordt deel van een leuk en energiek bestuur in een van de mooiste periodes die BHC Overbos ooit zal meemaken. We krijgen nieuwe velden en werken hard aan het nieuwbouwtraject voor ons clubhuis. Een traject waar ook jij je stempel op kunt drukken. 
Dus niet twijfelen, mail snel naar [email protected] of stel je vraag aan Sophie de Bie.


De volledige vacaturetekst vind je in de bijlage.

Wat doe je tijdens het hockeyseizoen?
Het hockeyseizoen begint voor jou eigenlijk al in april, wanneer de ledenmutaties duidelijk worden en jij met de TC’s gaat sparren over de nieuwe teamindelingen. In mei en juni worden de teams geformaliseerd en heb jij de trainersplanning voor het volgende seizoen nagenoeg klaar. Deze periode gebruik je dus ook om nieuwe trainers te werven - mocht dat nodig zijn - en de betaalde trainers een overeenkomst aan te bieden. Ondertussen wordt het lopende seizoen uitgespeeld en hou je de poulestanden goed in de gaten.
Tijdens de zomerstop maak je het trainingsschema i.o.m. TM jeugd want begin augustus starten de selectieteams alweer met trainen. Het seizoen vangt aan met de Kickoffdag en hierna volgt vrij snel de competitie. In de eerste weken is er meer te doen dan anders, soms moet het trainingsschema nog aangepast worden of help je op zondag een coach op weg. 
In september wordt de eerste aanvoerdersbijeenkomst georganiseerd door de TC, wordt de indeling van de bekercompetitie bekend en worden de zaalteams geformeerd. 
In oktober en november werk je aan de jeugdbrug en tijdens de winterstop ook met als doel dat 2e jaars A-leden in maart gewend zijn geraakt met seniorenhockey. In april start je met het volgende seizoen maar houdt je de teams en de competitie goed in de gaten.

Met wie heb jij contact?
Je rapporteert aan de voorzitter maar het meeste contact heb je met de technische commissies en de wedstrijdsecretaris, soms wel meerdere keren per week. Daarnaast heb je veelvuldig contact met TM jeugd en/of bestuurslid jeugd, en schakel je regelmatig met de penningmeester en salarisadministratie en bestuurslid vrijwilligers. De arbitragecommissie is redelijk zelfsturend dus hier houdt je vinger aan de pols.
Zodra het seizoen goed loopt neemt het contact met de trainers/coaches af, maar je bent wel goed bereikbaar om bij te springen waar nodig. De aanvoerders geef je regelmatig een update, per mail of telefonisch. 

Wat heb je nodig?
Naast een ongelofelijke passie voor hockey is het handig om bekend te zijn in de regionale hockeywereld. Heb je dat nog niet? Geen probleem, dat komt snel genoeg. 
Een uitgebreid draaiboek ligt voor je klaar en met jouw enthousiasme en die van de vele vrijwilligers maak je je deze functie snel eigen.
 
Senioren Bijlage