Inschrijven zaalhockey

Nieuws
Donderdag 15-9
 
Het nieuwe seizoen is nog maar net begonnen, maar de opgave voor zaalhockey bij de KNHB is vroeg dit jaar. De uiterste inschrijfdatum voor de teams is dit jaar maandag 26 september. Teams die zich na maandag 26 september aanmelden kunnen helaas niet meer deelnemen met het zaalhockey in verband met de deadline van de KNHB voor het inschrijven van hockeyteams.

Hoe kan ik mijn team inschrijven?
De aanvoerders, coaches, managers, begeleidend ouders van alle jeugd teams O10-O18 en senioren  hebben een mail voor inschrijving van de zaalhockeycommissie ontvangen. Heb je deze niet ontvangen stuur dan even een berichtje naar [email protected]

Scheidsrechters
Zaalteams dienen zélf voor scheidsrechters te zorgen. Wij stellen elk team zelf verantwoordelijk voor het meenemen van één scheidsrechter naar elke zaalwedstrijd. Dit kan zijn een speler, manager, ouder of iemand anders met scheidsrechterskaart zijn maar ook andere scheidsrechters van de club. De arbitragecommissie biedt ieder jaar voorafgaand aan het zaalseizoen mogelijkheden tot het behalen van het spelregeldiploma. Raadpleeg hiervoor de site/app van Overbos of mail met de arbitragecommissie: [email protected] De namen van twee scheidsrechters moeten voor de inschrijfdatum bekend zijn bij de zaalhockeycommissie.

Contributie zaalhockey 
Voor zaalhockey geldt een aparte contributie zie hiervoor de website onder lidmaatschap. 

Benodigdheden zaalhockey (schoen, stick, handschoen)
De schoenen voor zaalhockey mogen geen buitenschoenen zijn. Een zaalhockeyschoen mag geen afgevende zool hebben, moet goed passen met hockeysokken aan en moet goed stevig zitten.

Zaalhockeysticks verschillen op diverse manieren van gewone veldhockeysticks. Allereerst is een zaalhockeystick lichter dan een veldhockeystick. Hierdoor zijn zaalhockeysticks ideaal om snelle bewegingen te maken. Het hockeyspel in de zaal is vrij technisch, waardoor een lichte zaalhockeystick erg prettig speelt. Daarnaast zijn zaalhockeysticks een stuk platter dan veldhockeysticks. In de zaal wordt een bal namelijk gespeeld door te pushen en niet door te slaan. Om deze reden slijten zaalhockeysticks ook minder snel dan veldhockeysticks. Tot slot wordt er voornamelijk 'laag' gespeeld met de zaalhockeysticks ten opzichte van veldhockeysticks. 

De zaalhockeyhandschoen heeft als doel met name de linkerhand tijdens de wedstrijd of de training in de zaal te beschermen. In de zaal speel je veelal met de hand kort boven of op de grond. Een goede handschoen met bescherming van de duim en de volledige vingers is belangrijk en in de zaal zelfs verplicht. 

Zaalhockeymateriaal is natuurlijk te koop bij Intersport Veldhuis op de Breestraat.

Snel starten
Begin deze week al met het inventariseren binnen je team welke spelers er wel/niet willen zaalhockeyen en welke scheidsrechters je als team levert. Wacht hier dus niet te lang mee en lever de lijst met deelnemers/scheidsrechters in bij [email protected]

Ook als er nog vragen zijn kun je terecht bij de zaalhockeycommissie.

Succes en we zien de inschrijvingen graag tegemoet!

Met vriendelijke groet,
Zaalhockeycommissie Overbos

 
Zaalhockey