Jeugdteams BHC Overbos houden Club Clean Up

Nieuws
Zaterdag 18-3
 
Meerdere jeugdteams van hockeyclub BHC Overbos hebben zaterdagmorgen meegedaan aan de Club Clean Up Day van Founadtion The Wave. Overbos MO12-1,2,3, M09-1 en JO12-1,2 staken samen met enkele ouders de handen uit de mouwen: De omgeving van het clubhuis friste enorm op.

De actie viel samen met de opschoondag van Nederland Schoon. Ook wethouder Cecilia van Weel van de gemeente Beverwijk deed mee en stak de handen uit de mouwen. Met MO12-2 haalde ze wel vijf volle vuilniszakken troep op.

Overbos probeert als club zo veel mogelijk recyclebare spullen te gebruiken en doet alles om afval te scheiden. Om ook de omgeving daarin mee te nemen deden de tientallen jeugdspelers mee aan de Clean Up. Het team met de meest kilo’s opgeruimd afval wint een Hockey Clinic.

En dus zijn de jongens en meisjes heel fanatiek, merkte de wethouder al vlot op. Heel veel sigarettenpeuken, plastic flesjes, bekertjes, plastic zakjes en ga zo maar door. ,,Op een gegeven moment waren alle vuilniszakken die we meekregen al vol. Gelukkig vonden we nog twee zakken in de sloot, die hebben we eruit gehaald en ook volgestopt met zwerfafval.’’

Goed nieuws voor de winnaars: omdat alle genoemde teams zo enthousiast waren en er meer dan 50 kg zwerfafval rond het complex van Overbos is opgehaald, is besloten dat al deze teams de Hockeyclinic medio juni winnen. Wij zijn super trots op jullie!

Deelnemende sportclubs aan de Club Clean Up Day zijn o.a. hockeyclubs Bloemendaal, Alliance, Haarlem, Overbos, Pinoké, Hurley en voetbalverenigingen DSS en Koninklijke HFC uit Haarlem.


 
Jeugd