Van de voorzitter

Woensdag 15-5
 
Afgelopen week is het Raadsvoorstel Definitief Ontwerp fase 2 Landgoed Adrichem besproken in de raadscommissie. Landgoed Adrichem komt voort uit de door verschillende verenigingen (hockey en voetbal) uitgewerkte toekomstvisie. 

De langgekoesterde wens van Overbos, een 4e veld, is daarmee in vervulling gegaan. Met dit extra veld hebben we extra ruimte gekregen om te hockeyen. Het nieuwe hoofdveld is onderdeel van fase 1. Nu ligt fase 2 voor aan de raad. In deze fase wordt o.a. de locatie van het 2e nieuwe veld bepaald. 

Oorspronkelijk zou dit veld parallel komen te liggen aan het 1e nieuwe veld, maar in de commissievergadering lag een alternatief voorstel (zie bijlage-alleen via de website) In dit scenario zou het veld gekanteld worden, ten koste van veldcapaciteit bij de voetbal. Hoewel dit scenario voor Overbos mogelijkheden gaf voor een andere locatie van het clubhuis, konden de verenigingen niet akkoord gaan met het verminderen van de voetbalcapaciteit. 

Dat betekent dat de verenigingen en de gemeente terug gaan naar de tekentafel om de scenario's verder te bekijken, wordt vervolgd. Tijdens de ledenvergadering, op 29 mei, staan we hier ook bij stil.

Tot slot, nog wat uitslagen:

Heren 1 heeft in een spannende wedstrijd tegen Amstelveen met 3-2 gewonnen en staan nu 5e in de poule. In deze poule liggen de punten dicht bij elkaar, aankomende week Terriƫrs, en daarna directe concurrent Myra H1.

Dames 1 speelde uit bij Alkmaar en wist daar met 0-5 te winnen! Punt verschil met de nummer 1 Xenios is nog steeds 3 punten, en deze tegenstander staat nog op het programma. 

Mijn eigen team, H3, won afgelopen week van Qui-Vive, en daarmee zijn wij gestegen naar de derde plaats. Lange tijd stond het 2-2 maar door 2 late doelpunten werd het 2-4. 

H4 blijft nummer 1 na de 5-1 overwinning van zondag. Dit geven jullie toch niet meer uit handen?

Tot slot werd door D5 de champagne al ontkurkt, niet omdat ze al kampioen zijn, maar omdat er van de nummer 1 werd gewonnen! Verschil met Westerpark is nu nog maar 2 punten, dus wie weet...

En nu echt tot slot: woensdag 29 mei de ALV in het clubhuis. Onderwerpen zoals Landgoed Adrichem staan op de agenda.

Roy  
Van de voorzitter Bijlage