Zaalhockey informatie en trainingsschema

Nieuws
Vrijdag 29-11
 
Informatie Zaalhockey 2019-2020 BHC Overbos

Hierbij belangrijke informatie over het zaalhockeyseizoen en in de bijlage het trainingsschema voor de jeugd.

Het spelen met een zaalstick, zaalhandschoen, zaalschoenen, scheenbeschermers en een bitje is verplicht. In de zalen zijn geen bitjes te koop. Veel zalen hebben helaas geen horecavoorziening. Het meenemen van een flesje water is een aanbeveling.

Het eerste team wat die dag traint legt de balken neer en het laatste team ruimt deze balken weer op. Dit doen we met het gehele team en gebeurt in trainingstijd.

Trainingen

Elk team heeft minimaal 2 aparte teamtrainingen. Hierbij zullen de basistechnieken, opbouw en strafcorner-aanvallend centraal staan. Aan het eind van deze teamtrainingen zal er een wedstrijdje/partijtje gespeeld worden.

Het staat teams vrij om een extra keeper te regelen tijdens de trainingen. Het aantal keepers per training mag alleen nooit meer dan 2 zijn.

Als er een C achter de trainingstijd staat betekent dat dit een Combinatie uur is van 2 teams. Op dit uur worden er alleen wedstrijden onderling gespeeld. Afhankelijk van het aantal spelers wordt er per team gemixt of wordt er tussen beide teams gemixt.

Het is de bedoeling dat de keepersuitrusting per team aan wordt getrokken. Scoren op een goal met keeper is namelijk leuker, moeilijker en leerzamer. Ook kan zo de keeper(van de week) dan alvast wennen aan de snelheid van het zaalhockeyspel.

Zaalhockey is een kwestie van veel minuten maken. Zoals jullie zien is het aantal zaal-uren in de regel per team ten opzichte van voorgaande jaren toegenomen.

We begrijpen dat sommige trainingen plaatsvinden op andere dagen en tijden dan de veldhockeytrainingen. We zijn helaas afhankelijk van de beperkte beschikbaarheid van zalen en hebben geprobeerd om alles zo eerlijk mogelijk te verdelen qua aanvangstijden, trainingsdagen etc.

Coachavond zaalhockey

Dinsdag 3 december zal 20.00-21.00 in de koepel op Overbos een zaalpresentatie zijn. Opbouw, Press, Strafcorner aanvallend en verdedigend zullen aan bod komen.

Spelregels Zaalhockey

De KNHB heeft een mooi youtube kanaal waar spelregels uitgelegd worden.


8E jeugd

De 8E tallen gaan dit jaar voor het eerst regionale competitie spelen in de zaal.

De 8E kinderen die zich niet hebben opgegeven voor de zaalcompetitie zullen tot na de krokusvakantie geen hockey hebben.

F en 6E jeugd

Voor alle F (10.00-12.00) en alle 6E teams (12.00-14.00) zijn er 3 momenten van 2 uur gereserveerd om een onderling gemixt toernooi te spelen in de Kinheim hal(naast Overbos).

Data: 23 december, 30 december en 3 januari.

Geef aan je veldcoach even aan welke dagen je er wel en niet bent.

De F en de 6Ejeugd mag met schoongemaakte veldhockeystick spelen. Een zaalstick mag natuurlijk ook. Het dragen van een bitje, scheenbeschermers en zaalschoenen (gymschoenen die niet afgeven) zijn verplicht. Een handschoentje is wellicht geen overbodige luxe.

Keepersclinic

Voor de lijnkeepers is er vrijdag 6 december 17.00-19.00 een zaalkeepersclinic onder leiding van Martijn onze hoofdkeeperstrainer in de Walvis. Hij verzorgt de uitnodigingen hiervan.

Tijdens de zaalperiode biedt Overbos geen keepers van de week trainingen aan.

Zaalhockey balken op veld 2 bij Overbos

Als het een beetje mee zit komen er zaalhockeybalken op BHC Overbos te liggen. Zo zou je met je team een afspraak kunnen maken om buiten op het kunstgras een extra "zaal”hockey moment te hebben.

Hierover volgt nog communicatie, ga er vanuit dat het pas in Januari 2020 mogelijk is.

Lisa/Overbos app

Trainingen komen niet in de Lisa/ Overbos app te staan.

Zet deze dus direct in de huisagenda en of plak ze op de koelkast.

Competitie wedstrijden komen wel in de Lisa/Overbos app te staan.

Adressen sporthallen zaaltraining

Sporthal Waterwijk Broekpolder

Laan van Archeologie 91, 1948 DG Beverwijk

Sporthal De Walvis

Naast Overbos veld 2 en veld 3

Zwem- en Sportcentrum de Waterakkers zaal 1&2

Kerkweg 217, 1964 KJ Heemskerk

Heliomare

Relweg 51, 1949 EC Wijk aan Zee

Kinheim

Naast Overbos, Hoflanderweg 188, 1947 ZH Beverwijk

 
Voor vragen kunt u terecht bij de zaalcommissie: [email protected].

Veel plezier met aankomend zaalseizoen.

 
Zaalhockey Bijlage