Van de voorzitter - weer de wei in

Nieuws
Vrijdag 15-5
 
Na weken van stilte is er eindelijk weer activiteit op Overbos. Eind april is de jongste jeugd weer gestart met trainen, kort daarna is de ABC weer gestart en deze week mochten ook de senioren en veteranen weer "de wei in.” Ik ben heel blij dat dit weer mogelijk is. Het verenigingsleven ziet er anders uit dan voor Corona. De competitie is gestopt, en het clubhuis is nog steeds gesloten. Hopelijk zijn alle maatregelen voldoende zodat we in september weer kunnen starten met een nieuw seizoen.

Als vereniging hebben we laten zien dat we ons goed kunnen aanpassen en op veranderde omstandigheden goed kunnen inspelen. Zo is er in no-time een aangepast trainingsschema gemaakt voor de jeugd en een duidelijk protocol geschreven. In de tussentijd heb ik mijzelf ook van een andere kant laten zien, ik mocht dit protocol presenteren voor de camera. Samen met MD1 hebben we een film gemaakt. En dat was erg leuk om te doen. Ferry, Alexander, Marcel en alle anderen die hier aan meegewerkt hebben, namens de vereniging bedankt! 

Een schema maken en een protocol schrijven is belangrijk. Nog belangrijker is dat we ons hieraan houden. De jeugd heeft dit de afgelopen weken uitstekend gedaan en ik ga er vanuit dat de senioren en veteranen dit ook doen. 1,5 meter afstand is moeilijk als je hockey speelt maar belangrijk om te mogen blijven sporten. 

Inmiddels hebben we als vereniging ook een eerste online informatiesessie gehouden. Een mooie manier om onder deze omstandigheden de leden op de hoogte te houden waar we mee bezig zijn en welke keuzes we als vereniging moeten maken. U leest het goed, als vereniging, want uiteindelijk maken we samen beslissingen over de toekomst van Overbos. Op de agenda van deze informatie sessie stonden twee belangrijke onderwerpen:
  • de voortgang van landgoed Adrichem, de verhuizing van ons gehele complex, de locatie van ons clubhuis en de financiering van het nieuwe clubhuis;
  • de consequenties van corona op de vereniging.
Onderwerpen die van invloed zijn op alle leden van onze vereniging. En waar we ook veel mensen voor kunnen gebruiken om deze punten te realiseren en door dit corona tijdperk te komen.

32 mensen deden mee aan de sessie, ik had eigenlijk op meer gehoopt want we hebben de inbreng van onze leden keihard nodig. Maar wellicht ben ik te negatief en heeft u het volledige vertrouwen in het bestuur en de aanwezige leden.

Blijf gezond, en let op elkaar.

Roy 
 
Van de voorzitter