Veld 1 tweede helft van seizoen 2022-2023 hoofdveld senioren

Nieuws
Dinsdag 24-1
 
Met ingang van de tweede seizoenshelft heeft het bestuur het semi-waterveld 1 als hoofdveld aangewezen voor de zondag. De KNHB heeft inmiddels aangegeven dat hiertegen geen bezwaar bestaat. Deze beslissing is van tevoren besproken met de staff van dames 1 en heren 1. 

Waarom deze wijziging
In 2019 is bij het aanleggen van het 4e hockeyveld op de toekomstige nieuwe locatie van BHC Overbos gekozen voor een waterveld op de nieuwe locatie in het plan Sportpark Adrichem. Dat veld ligt nu ver van het clubhuis af en heeft zeer beperkte faciliteiten (geen schuilmogelijkheid speler en publiek, geen andere noodzakelijke voorzieningen zoals stromend water of riolering en slechts ECO toilet aanwezig). De opgetreden vertragingen door ondermeer gemeenteraadverkiezingen en procedures leiden ertoe dat het bestuur van Overbos niet verwacht dat bouw van nieuw clubhuis ter plaatse van huidige veld 4 voor 2025-2026 wordt gerealiseerd. 

Vanwege het afgelegen karakter van veld 4 en de zeer beperkte faciliteiten, wordt het veld gezien als zeer onaantrekkelijk. Dit geldt voor spelers en staff van veel elftallen, publiek, tegenstanders en (bond)scheidsrechters. Vanwege de gebrekkige faciliteiten blijft een groot deel van het publiek weg of komt in het geheel niet meer in het clubhuis. Thuisspelende teams van Overbos die rond het huidige clubhuis spelen gaan niet naar veld 4 om dames 1 of heren 1 aan te moedigen. Omdat het langer duurt dan eerder was verondersteld, begint de club hier ernstig onder te leiden. Zowel in financieel opzicht, maar nog veel belangrijker het clubgevoel wordt ernstig getast. 

Met het aanwijzen van het semi-waterveld 1 bij het clubhuis als hoofdveld worden vrijwel alle nadelen zoals hierboven genoemd weggenomen. Alle faciliteiten zijn hier aanwezig en de teams en toeschouwers worden weer onderdeel van de club. Voor velen een enorme stap voorwaarts. Uiteraard vergt het van iedereen een beetje aanpassen.

Praktische invulling
Zowel dames 1 en heren 1 zullen vanaf 1 februari al hun wedstrijden spelen op veld 1. Dit betekent dat het kan voorkomen dat andere teams iets mee gebruik moeten maken van het spelen op veld 4. 

In het trainingsschema wordt voor dames 1 en heren 1 ruimte gemaakt om eenmaal per week te trainen op veld 1, de andere training van beide teams zal plaatsvinden op veld 4. Binnen het huidige trainingsschema zal dat betekenen dat we een beetje moeten schuiven. We proberen aanpassing zoveel mogelijk te beperken, maar wel met het bovenstaande doel voor ogen en rekenen op begrip van een iedereen. 

Overigens zijn we met de Gemeente in gesprek over de mogelijkheden om zo snel mogelijk (seizoen 2023-2024) op veld 1 een waterveld te realiseren.

Het bestuur van Overbos doet een beroep op iedereen om de genomen beslissing te beschouwen in het groter geheel zoals boven geschetst.

 
Senioren