Nieuw seizoen: 5 gouden regels

Nieuws
Woensdag 30-8
 
We gaan weer beginnen, seizoen 2023-24 start snel. De Commissie Spelregels KNHB lanceert dit seizoen de vijf gouden regels voor sportiviteit en respect op en langs de hockeyvelden. Deze regels zijn passend voor scheidsrechters, spelers, coaches/managers en het publiek langs de lijn. We zien helaas dat er de afgelopen seizoenen steeds meer gedrag ontstaat dat niet wenselijk is en we raken veel te veel scheidsrechters kwijt op onze club. Zonder scheidsrechter geen wedstrijd.

#1 - Support alle teams en scheidsrechters op een positieve manier
Op en langs het veld supporten we al onze teams positief. Niemand vindt het leuk als er naar je geschreeuwd wordt, ook scheidsrechters niet. Een compliment geven aan elkaar mag natuurlijk wel!

#2 - Vragen mag, mits op een normale manier
Als je een vraag hebt aan de scheidsrechter en je stelt deze op een normale manier, dan zal de scheidsrechter altijd (afhankelijk van de timing en de spelsituatie) proberen je vraag te beantwoorden.

#3 - We treden op tegen wangedrag
Je ongenoegen uiten over een beslissing van de scheidsrechter is niet sportief. Een vervelende opmerking maken, wegwerpgebaren, het opzichtig klappen voor een bepaalde beslissing of het bestormen van de scheidsrechter (crowding) verdient een groene kaart.

#4 – Iedereen heeft een voorbeeldfunctie
Spelers, coaches en scheidsrechters hebben allemaal een voorbeeldfunctie op en rond het veld. Wees je hiervan bewust voor, tijdens en na de wedstrijd. Spreek elkaar aan op onsportief gedrag.

#5 – Sta open voor elkaar
Door goed contact voor, tijdens en na de wedstrijd tussen teams, scheidsrechters en supporters houden we hockey tot de leukste en sportiefste sport. Feedback geven en elkaar helpen mag altijd, zolang dit opbouwend gebeurt! Hockey doen we namelijk samen.
 
Arbitrage