Manager Corner


Welkom op de Manager Corner van BHC Overbos

Bij BHC Overbos is het een feestje om te mogen hockeyen. Onze jeugd kan zich lekker uitleven in de wedstrijden en trainingen en ouders/verzorgers (verder alleen "ouders" genoemd) vermaken zich langs de lijn, drinken samen een drankje, netwerken, noem maar op. Dat kan allemaal bij onze club. Maar er komt veel bij kijken om het voor de jeugd mogelijk te maken om te kunnen hockeyen. Een van de belangrijke team ondersteunende taken is die van de manager.

Waarom een manager

Bij BHC Overbos vinden wij het belangrijk dat de coach zich volledig op de hockeyinhoudelijke zaken kan richten, zowel technisch als tactisch. Een manager is verantwoordelijk voor alle (niet hockeytechnische) randzaken, waarbij plezier en sportiviteit voor alle kinderen voorop staat. Kijk naar dit filmpje als je wil weten hoe kinderen hierover denken.

De manager is de (sociale) schakel tussen ouders, spelers, club en coach. Een manager hoeft niet alle mogelijke taken zelf uit te voeren, maar heeft een coördinerende rol en zorgt dat alle taken worden uitgevoerd.

Wat doet de manager

Het takenpakket van de manager kan op eigen initiatief veel omvattend zijn, maar zal in ieder geval de volgende zaken omvatten:

 • Zorgt voor kinderen (sociaal), tem- en groepsproces. Is een luisterend oor voor spelers en ouders.
 • Is intermediair tussen ouders en trainer/coach/lijncoördinator
 • Draagt de regels van sportiviteit en respect zoals vastgesteld door KNHB en Overbos actief uit en stuurt bij daar waar noodzakelijk.
 • Indeling vervoersdienst binnen het team bij uitwedstrijden
 • Let op dragen van correct tenue (keeper afwijkende kleur), gebitsbeschermer, scheenbeschermers en het niet dragen van horloges en/of sieraden. Ziet erop toe dat bij uitwedstrijden, indien van toepassing, witte shirts en kousen worden meegenomen.
 • Besteedt aandacht aan blessures (check waar EHBO materiaal ligt/beschikbaar is in clubhuis)
 • Heeft vooraf contact met manager/staff van tegenpartij.
 • Overlegt met trainer/coach/categorieleiding als zich problemen voordoen.
 • Aanmelding toernooien na het seizoen.
 • Houdt een kleine administratie aan met het doel snel en efficiënt te kunnen communiceren met ouders, teamleden en lijncoördinator.
 • De manager volgt door Overbos georganiseerde informatiebijeenkomst.
In bijgevoegd document is een uitgebreide beschrijving van het takenpakket van de manager terug te vinden.

Inschrijven en aanmelden

Om een aantal taken goed uit te voeren en toegang tot LISA (ledenadministratie) te krijgen is het van belang dat de manager zich via de website inschrijft als vrijwilliger bij Overbos.

Meld je je als vrijwilliger aan via de website van Overbos. Dit is nodig om je bepaalde rechten te kunnen geven in Lisa. Meld aan de categorieleiding dat jij de manager van het team bent. Dan kan de categorieleiding je de juiste rechten geven in het ledenadministratiesysteem, Lisa. Mail van de lijncoördinator is [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected].

Meer weten over jeugdhockey

Wil je als manager je breder oriënteren op hockey, kijk dan even verder in de jeugdbox of neem contact op met de Technisch Manager.